20 maart 2020

Covid-19: Hoe Handicare hiermee omgaat

Bij Handicare doen we er alles aan om onze klanten, medewerkers, partners en leveranciers te beschermen. Wij zijn ons bewust van de uitdagingen waar we allemaal voor staan, met name onze oudere klanten en degenen die een verhoogd risico op het virus lopen.

Daarom werken veel van onze kantoormedewerkers vanuit huis. Er worden voortdurend inspanningen geleverd om het werken op afstand uit te breiden naar zoveel mogelijk mensen, afhankelijk van de prioriteiten, en om de risico's voor de mensen die ter plaatse blijven en voor onze teams in het veld te beperken.

We hebben onze gezondheids- en hygiëneprotocollen voor al onze medewerkers aangescherpt en stappen ondernomen om onze fabrieken draaiende te houden, zodat we 'business as usual' kunnen houden als de situatie zich ontwikkelt.

Stappen die we ondernemen zijn onder andere:

  • Strenge hygiëne (extra handzeep en reiniging van harde oppervlakken)
  • Contactloos begroeten en afstand houden tussen mensen op de werkplek en thuis
  • Geen vliegreizen - tenzij bedrijfskritische bijeenkomsten
  • Geen fabrieksbezoeken tenzij goedgekeurd door de locatiemanagers
  • Geen grotere conferentie of externe vergaderingen - activiteiten die indien mogelijk digitaal worden uitgevoerd.

In deze ongekende tijden blijft Handicare gemotiveerd om oplossingen en ondersteuning te bieden om de zelfstandigheid van mensen met een fysieke beperking of ouderen te vergroten en hen daarbij in staat te stellen een actief leven te leiden en hun zorgverleners en familie te faciliteren.

We geven prioriteit aan ons vermogen om onze fabrieken operationeel te houden en onze teams te motiveren en te mobiliseren om het serviceniveau te leveren dat u van Handicare verwacht. We hebben een robuuste toeleveringsketen en bedrijfscontinuïteitsplannen die we regelmatig herzien in combinatie met het advies en de begeleiding van de overheid en de volksgezondheidsinstanties.

Op dit moment hebben we geen grote uitdagingen. We zullen onze broodnodige producten en diensten blijven leveren en onderhouden voor de vele kwetsbare mensen die volledig afhankelijk zijn van deze producten en diensten om hun dagelijks leven gemakkelijker te maken. We nemen onze verantwoordelijkheid om hen te ondersteunen serieus, vooral in een tijd waarin ze zich grote zorgen maken over het risico voor hun gezondheid van contact met vreemden in hun huis.

Laten we allemaal veilig blijven en de nodige voorzorgsmaatregelen nemen om dit virus te bestrijden.