Zo vindt u de juiste traplift

Waar moet ik rekening mee houden als ik een traplift zoek?

Wanneer u op zoek gaat naar een traplift, heeft u uiteraard veel vragen. Een traplift is een maatproduct. Dit betekent dat geen enkele traplift hetzelfde is. Laat u dus altijd adviseren door een specialist die bij u op bezoek komt. Dankzij zijn ervaring ziet een adviseur in de meeste gevallen namelijk meer dan waar u vooraf rekening mee had gehouden.

Wilt u zich voor het gesprek met de adviseur alvast oriënteren? Onze keuzehulp helpt u op weg!

Traplift keuzehulp

Step 1

Step 2

Step 3

Step 4

Step 5

Step 6

Voorafgaand aan het gesprek kunt u de volgende aspecten al op een rij zetten:

 • Heeft u een rechte trap of een trap met bochten er in?
  Niet elke traplift is geschikt voor elk soort trap. Daarom is het belangrijk om te weten of uw trap in een rechte lijn loopt of dat er hoeken of bochten in zitten. Handicare biedt zowel voor de rechte trap als de trap met bochten of hoeken er in, trapliften aan.
 • Welke eigenschappen zijn in uw situatie belangrijk?
  Een traplift schaft u niet voor niets aan. Daarom is het van belang bij de aanschaf van een traplift rekening te houden met uw lichamelijke situatie nu en in de toekomst. Hoe is bijvoorbeeld uw stabiliteit en kunt u uw knie goed buigen? Handicare heeft veel verschillende oplossingen die daar op afgestemd zijn (zoals de stastoel).  

  Maar ook op uw interieur- en comfortwensen stemmen wij graag uw traplift af. Denkt u hier rustig over na en zet uw wensen en eisen op een rijtje, zodat u ze aan de adviseur kunt voorleggen.
 • Zijn er mensen in uw omgeving die al een traplift hebben? Of ervaring hebben met een traplift?
  Vraag naar de ervaring van mensen in uw omgeving. Indien iemand al voor langere tijd gebruik maakt van een stoellift en hier dus meer ervaring mee heeft, is het eenvoudig om aan te geven waar men op moet letten bij de aanschaf van een stoellift. De ervaring van anderen kan weer leiden tot nieuwe inzichten. Uiteraard beschikt ook de adviseur, door ervaring en opleiding, over deze kennis. 
 • Is het een traplift van een gerenommeerd bedrijf?
  Er zijn verschillende bedrijven die trapliften aanbieden in België. Houd hierbij in de gaten dat het bedrijf ervaring heeft en dat zij bekend is met het product. Handicare heeft al 130 jaar ervaring met de productie en ontwikkeling van (trap-)liften. De eerste Europese traplift is door ons in Nederland ontwikkeld en op de markt gebracht. Aan ervaring dus geen gebrek!

Persoonlijk contact?

Wilt u persoonlijk bespreken hoe u de juiste lift kunt kiezen, of wilt u meer informatie over onze producten en diensten? Neem dan contact met ons op, u kunt ook ons contactformulier invullen. Op werkdagen zijn wij bereikbaar tussen 08.30 en 17.00 uur.

Onze Partners

traplift-partners-belgie-2.jpg

Lokale partners in heel België

Ook in uw regio is één van onze partners aanwezig. 

Onze erkende partners