13 maart 2017

6 antwoorden op vragen bij het kopen van een traplift

Zes antwoorden op vragen bij het kopen van een traplift

De beslissing om over te gaan op de koop van een traplift is een grote beslissing en vaak zult u er een lange tijd over nadenken voordat u uiteindelijk besluit dat u wilt profiteren van het hebben van een geïnstalleerde traplift in uw huis.

Zodra dat besluit is genomen, is het besluit welke lift te kopen een belangrijke overweging; in veel gevallen is men onbekend met trapliften en weet u niet waar u op moet letten, zodat het hele proces nogal ontmoedigend kan zijn. Wij hebben voor u zes van de  meest voorkomende vragen die mensen hebben bij het kopen van een traplift beantwoord, dus als u of iemand die je kent overweegt een traplift te kopen, hopen wij dat dit zal helpen met het maken van een weloverwogen beslissing.

Is mijn trap geschikt voor een traplift?

Er is een grote verscheidenheid aan trapliftsystemen beschikbaar, zodat u over het algemeen iets kan vinden dat zal passen op gebogen, wentel- of rechte trappen. Er zijn trappen die een combinatie zijn van rechte en gebogen trappen, ook voor die trappen zijn er op maat gemaakte rails beschikbaar om. Wat voor soort trap u ook hebt, er is altijd een oplossing beschikbaar.

Hoe wordt de traplift bevestigd?

Trapliften worden doorgaans gemonteerd op de trap, niet aan de muur. Bevestigingen zullen niet nodig zijn op elke trede en de plek is afhankelijk van de trapsituatie. Met een complexe trap heeft u meer bevestigingen nodig dan een rechte trap en de standplaats zal afhangen van de trapsituatie. Vaak is het bij vloerverwarming mogelijk om de rail te plakken op de begane grond en zo niet te hoeven boren in uw vloer.

Alle Handicare adviseurs kunnen ter plaatse, als ze bij u op bezoek zijn, de optimale rail voor uw situatie laten zien, wat betekent dat ze in staat zijn om u een goed idee te geven voordat u een opdracht geeft om de traplift uit te voeren.

Moet ik bouwkundige aanpassingen laten uitvoeren om een traplift te laten plaatsen?

Als u nu de trap rechtop op en af kunt lopen, kunt u er vanuit gaan dat uw traplift geplaatst kan worden zonder bouwkundige aanpassingen. Soms zijn extra kleine aanpassingen nodig om ervoor te zorgen dat de traplift past en u veilig naar boven en beneden kunt gaan.

Uw trapliftadviseur zal u begeleiding en advies geven over eventuele aanpassingen die nodig zijn. Dit kan bijvoorbeeld de verwijdering van een leuning, het aanpassen van een vensterbank of misschien het verplaatsen van een radiator zijn om ruimte voor de traplift te maken.

Kan ik mijn vloerbedekking wijzigen nadat mijn traplift is voorzien?

Ja dat kan. Handicare biedt de service om een monteur bij u langs te sturen die de poten stuk voor stuk kan losschroeven en weer kan vastschroeven op de juiste manier. Hij zorgt ervoor dat u uw traplift weer veilig en zonder problemen kan gebruiken. Uiteraard is dit bezoek van de monteur betaald, dus wellicht is het verstandig uw vloerbedekking te vervangen voordat onze monteur de traplift voor het eerst komt plaatsen.

Zijn alle trapliftenstoelen hetzelfde?

Trapliftstoelen zijn er in verschillende soorten en maten en afhankelijk van elke individuele omstandigheid zullen er opties beschikbaar zijn voor gebruikers medische of fysieke omstandigheden aan te passen. U kunt elektrisch aangedreven opties nu niet nodig hebben, maar het is het overwegen waard als u nu moet investeren om het gebruiksgemak voor de toekomst te waarborgen. Niet alle systemen zijn in staat om deze op een latertijdstip toe te voegen, als u denkt dat u de extra hulp die aangedreven functies bieden op een dag nodig hebt, zorg ervoor dat u weet of het een optie is om deze in de toekomst toe te voegen, wanneer u uw bestelling plaatst.

Handicare biedt u altijd een gratis, vrijblijvend bezoek aan, waarbij alle vragen die u kan hebben, beantwoord kunnen worden en de behoeften van de gebruiker en de trap beoordeeld kunnen worden alvorens een persoonlijke oplossing aan te bevelen. Als u wilt dat Handicare bij u langs komt, maak vandaag dan een afspraak.